Bijuterii online: Mini-ghid si recomandari pentru cadouri de neuitat

bijuterii online aur, argint

Ai căutat vreodată bijuterii online pentru a face un cadou de neuitat? Dacă da, atunci știi că a cumpăra o bijuterie este întotdeauna o acțiune interesantă, dar poate fi stresantă și mare consumatoare de timp, dacă ofertele nu sunt foarte bine clasificate. De aceea, am creat un mini-ghid pentru prezentarea și recomandarea unor oferte, care te vor ajuta la cumpărarea bijuteriilor dorite.

Fiecare persoană își dorește bijuterii și ele pot fi un cadou surprinzător și încântător fie pentru aniversări speciale – onomastică, majoratul, logodna, căsătoria, nunta de argint, de aur sau de platină, absolvirea studiilor superioare, ori pentru evenimente mai mici ca Valentine’s Day, Ziua Femeii sau Ziua Bărbatului.

Oricare ar fi ocazia aleasă pentru a dărui un cadou special unei persoane minunate, bijuteriile au fascinat, încântat și impresionat întotdeauna pe cel care le-a primit. Ele întotdeauna au fost un simbol al frumuseții, prestigiului și prețuirii, un ornament personal, cum ar fi inelul, brățara, colierul sau orice alt element realizat din metale prețioase sau orice alt material.

Cumpărarea unei bijuterii perfecte nu este o sarcină ușoară și ai nevoie a cunoaște mai multe aspecte ale acestora. Cunoaștem faptul că bijuteriile din metale prețioase sunt apreciate, dar ele au si conotații emoționale ca prietenia, credința, dragostea. Platina este metalul preferat pentru bijuteriile masculine, iar argintul pentru bijuteriile terapeutice, în timp ce pietrele prețioase sau semiprețioase, sticla, lemnul, pielea, plasticul sau polimerii iau forme unice nascute din creativitatea artiștilor.

Rolul și scopul purtării bijuteriilor

Este știut că bijuteriile au fost podoabe ale corpului încă din cele mai vechi timpuri și au fost folosite înaintea creării hainelor, fiind o parte integrantă a culturii și a obiceiurilor noastre încă de la începuturile civilizației. Dar care a fost rolul și scopul purtării bijuteriilor?

În aproape toate culturile antice ele au jucat un rol important. În Grecia antică au fost purtate la ocazii speciale, nu zi de zi, unde femeile își arătau frumusețea, bogăția și statutul social. La fel ca grecii, romanii purtau bijuterii și în scopuri religioase, ca o măsură de siguranță și protecție de ghinion.

Femeile din China purtau toate tipurile de bijuterii pentru a arăta frumusețea și bogăția, iar cerceii erau bijuterii purtate de femei, dar și de bărbați.

În lumea contemporană, bijuteriile sunt parte din viața și cultura noastră și au rămas în continuare folosite ca un element artistic și la modă pentru a expune și a spori frumusețea corpului. Chiar dacă formele au devenit tot mai rafinate, datorită tehnicilor și tehnologiilor avansate în crearea acestora, bijuteriile și-au păstrat rolul și scopurile purtării lor asemenea culturilor vechi.

Categorii și stiluri de bijuterii

Există o mulțime de categorii și stiluri de bijuterii în lume, unele care vin din timpuri vechi, altele moderne, dar fiecare dintre ele se încadrează în una dintre cele 3 categorii majore – body piercing, non-body piercing și accesorii – și alte 4 stiluri majore de bijuterii: de Lux (fine), Fashion, Art și Craft. De ce este important să le cunoaștem? Ei bine, dacă dorești să cumperi bujuterii este imperativ să știi care se potrivesc mai bine dorințelor și gusturilor tale pentru a alege și a lua decizii bune.

Elizabeth Galton notează în cartea sa – Jewellery Design: From Fashion to Fine Jewellery -, că stilul fashion și stilul bijuteriilor de lux, spre deosebire de Art & Craft sunt alcătuite din mai multe grupuri-cheie, inclusiv bijuterii fine, fiecare având o poziție specifică pe piața segmentată pe grupuri demografice.

  1. Bijuterii de lux și Marile case de bijuterii

Articolele de bijuterii fine și marile case de bijuterii sunt definite prin patrimoniu, finețea și utilizarea metalelor rare și a pietrelor prețioase. Acestea sunt branduri aspiraționale care reprezintă eșaloanele superioare ale pieței de bijuterii de lux destinate clienților și colecționarilor.

Bijuteriile fine se caracterizează prin design-uri artizanale exclusiviste și impecabile. Fabricate din metale prețioase și pietre prețioase, ele sunt extrem de valoroase și reprezintă bijuteriile de familie ale viitorului. Centrele cheie ale bijuteriilor fine sunt Bond Street, Londra (Marea Britanie) și Place Vendôme (Franța). În SUA, pe 5th Avenue din New York, unde sunt numeroase mărci prestigioase de bijuterii de lux.

  1. Bijuteriile la modă (Fashion)

Sunt purtate pentru modă sau pentru un design de conținut, care separă texturile și culorile în tendințele sezoniere. Designerii folosesc o varietate de materiale, pietre semi-prețioase și materiale non-prețioase la prețuri mai accesibile decât bijuteriile fine. Bijuteriile la modă sunt o declarație de modă în sine.

Designerii de bijuterii preiau informații despre tendințele modei și paletele de culori și se acordă atenție scării, texturii, fixării (închiderii) și culorilor. Modelele sunt diverse și includ referințele și motivele globale, tribale, etnice și de stradă găsite în arhitectură, natură sau obiecte.

  1. Bijuteriile de artă

Exprimarea prin artă este obiectivul primordial al acestor bijutieri, notează Marlene Richey, designer art and jewelry. „Materialele sunt atent selectate ca pentru orice obiect de artă. Există întotdeauna o poveste în spatele fiecărei bucăți. Și este mai importantă crearea  piesei, care este o expresie a artei, decât proiectarea ei în parametrii specifici stricți pentru un public țintă. Aceste piese sunt de obicei achiziționate de colecționari, muzee și galerii specializate.”

  1. Bijuterii Craft

Bijuteriile acestea sunt realizate pentru a fi vândute fie en-gros, fie direct către public  de pe site-uri, la târguri meșteșugărești sau la evenimente dedicate. Ele accentuează design-ul și exprimarea creativă și utilizează o gamă largă de materiale, adesea obișnuite, sau cu o valoare economică scăzută. Pentru a avea o calitate estetică deosebită, meșteșugarii folosesc principiile designului folosind forma, culoarea, compoziția, perspectiva și armonia. Concepția estetică se împletește cu aptitudinile tehnice și ele dau naștere unui produs final încântător ce reprezintă estetica contemporană, uneori cu linii simple și curbe, elegante si moderne în același timp  ce evocă un sentiment de frumusețe și un anumit stil artistic.

Pentru ca alegerea ta să fie mai ușoară și pentru a economisi timpul de căutare dedicat, am pregătit câteva sugestii din oferta de bijuterii din marketplace-ul eMAG, unde vei găsi o varietate mare de stiluri și prețuri.

Bijuterii din aur

bijuterii online, bijuterii din aur

inele aur

cercei aur safire

bratari aur

cercei aur – diamante roz

pandantive aur

 

Bijuterii din argint

bijuterii argint 925, bijuterii online

bratari argint

coliere  cu perle placate aur

cercei argint cu perle

 Bijuterii placate cu aur sau argint

inele placate cu aur, bijuterii placate cu aur

inele placate cu aur

coliere  placate cu aur

cercei perle placati cu aur

Bijuterii – diverse materiale

bijuterii inox

inele zirconiu 

bratari otel inox

bratari cu cristale

coliere argintii cu piatra

coliere statement

inele Bocane

În încheiere, adăugăm că, atunci când cumperi o bijuterie, ar trebui să ții cont întotdeauna de personalitatea și preferințele celui care o va purta. De asemenea, este important să cauți măiestria și designul, aspectul de ansamblu și de finisare ale piesei.

Pentru bijuteriile de aur sunt recomandate cele de 14 karate sau cele de 18 karate. Bijuteriile din aur de 24 karate sunt mai puțin durabile, metalul fiind mai moale, și sunt mai scumpe. Sperăm ca informațiile noastre să vă ajute în alegerea celor mai potrivite bijuterii.

Pentru tabelele cu dimensiunile inelului, mărimile specifice pe zone geografice, le găsești aiciCitește și inele de logodnă recomandate. Totodată, iți va fi util să consulți și ghidul pentru cumpărarea inelelor de logodnă.

Referinte:

  1. Kate Moller ’05
  2. Antique Jewelry University   
  3. Jewellery Design: From Fashion to Fine Jewellery
  4. wikipedia.org

1 gând despre „Bijuterii online: Mini-ghid si recomandari pentru cadouri de neuitat

Comentariile sunt închise

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close